NATURVANDRING i LJUNGRYDA och SKINSAGYLET. Sönd. 4 juni kl. 10.

Arrangör: Naturum Blekinge.

Biologen och fotografen Mikael Gustavsson tar oss med på en vandring i två naturreservat på gränsen mot Skåne. Vi samlas vid Ljungryda, P nere vid Holjeån. Längs med ån har vi chans att få se strömstare, forsärla och kungsfiskare. Här finns även utter. Vi tar oss upp i sandmarkerna där det bland annat finns gott om olika vildbin, t ex spetssandbi, dynsmalbi och silversandbi. Vi åker vidare i egna bilar till Skinsagylet. Här tar vi en promenad genom bokskogen upp på Ryssberget och njuter av en magnifik utsikt. Ta med egen fika, och gärna kamera, då Mikael kan ge värdefulla fototips. Vi räknar med att gå ett par km i lugnt tempo, delvis i starkt kuperad terräng.

Kontakt: Mikael Gustafsson: 0451-373 18. Tid: kl. 10-14.

Kommentera

One thought on “NATURVANDRING i LJUNGRYDA och SKINSAGYLET. Sönd. 4 juni kl. 10.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *