Vad surrar i Komperskulla slåtteräng?

Naturskyddsföreningen i Olofström hade två arrangemang under Nässelfrossaveckan 2023. Vi samlades både tisdagen och torsdagen vid Komperskulla slåtteräng. Totalt kom det ett 60-tal deltagare och fick lyssna på hur slåtterängen bevarats och vilka insekter som surrar där. Det blev mycket fokus på fjärilar då Harriet Arnberg, biolog på Lunds Universitet och engagerad i Svensk Dagfjärilsövervakning var på plats och visade och berättade om just fjärilar. Framför allt torsdagen med optimalt väder för insekter blev extra lyckat. Många olika fjärilar, samt andra insekter och nöjda besökare! Tack för denna gången och extra tack till Harriet för sina fängslande föredrag.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.